Man kan også lave sit eget widget område. og så sætte fast et vilkårlig skabelon i WordPress. Man laver en widget med php-funktion, som registrerer en ny “sidebar” område, med et givent navn, identifikation og beskrivelse. Den består af en titel og indhold, yderligere 4 parametre beskriver hvilke html statements kommer før og efter.
I det følgende eksempel udskifter vi klipper vi html sætningerne, som giver forfatter info med en widget, der indeholder det samme.
Her følger opskriften for at lave et eget widget område:
- Lav en brugerdefineret funktion i filen functions.php i child temaet , der opretter et registreret widget (sidebar) område, den kalder funktionen, register_sidebar(Streng-Array), hvor Streng-Array er et array, der indeholder de oplysninger, som widget området skal have. Antag at funktionen hedder, custum_author_widget_area
- Lav en sætning,
add_action(‘widgets_init’ , ‘custum_author_widget_area’);
Denne sætning beder WordPress om at udføre funktionen, og den skal initieres som et widget område. - Nu skal du så specificere hvor dette område skal lægges. Altså find en skabelon, hvor man kan udføre en
if(dynamic_sidebar(‘id’)) : else : endif;
Trin 1 og 2 vises i nedenstående figur
Her ser vi at vores funktion opretter et widget område, som hedder “Footer Author”, og identificeres ved “footer_author” og med en tilhørende beskrivelse. De sidste 4 elementer i arrayet specificerer hvilke html statements skal komme foran og følge efter hhv. selve widget og titlen.
I trin 3 skal vi så indsætte widget området. Dette gør vi i footeren, altså skabelonen, som indeholder forfatter oplysningerne. – site-info.php , se figuren
Den første figur viser stien til site-info.php. Figuren nedender viser kaldet af den sætning, der indsætter sidebaren med id ‘footer_author’
Noter, at man faktisk kan proppe alle mulige widgets ind.
Hvis man nu går ind i Udseende -> widgets, kan man se, hvis alt er gået rigtigt for sig, at der er kommet et nyt widget område, som hedder Footer Author.
Nu kan vi så tager vores HTML statements og proppe dem i en HTML widget og trække det ind i området. Dette er vist på figuren.
Figuren nedenunder viser en brugerdefineret HTML widget, hvor html sætningerne for Author, som tidligere var i site-info.php er nu indsat i widgetten.
Formattering af widget indhold
For at få vores widget indhold til at se pænt ud, har vi brugt samme formatering som i kurset, det vil sige vi har tilføjet en styling for klasse “author-custom” i style.css for billedet som følger:
/*
* author information in footer styles
*/
.author-custom {
float: left;
border-radius: 50%;
margin-right: 20px;
width: 100px;
height: 100px;
}
Dette er et eksempel på en widget, – man kan lave flere og placere dem hvor som helst i en skabelon.
[vis-forfatter name=’Konrad B. Gislason’ from=’kfmh.dk’]