Flyt WordPress fra subdomæne til roddomæne

Posted on  by kg-epel — Leave a reply

Situationen kan være sådan, at du har et websted i roden af domænet, og udvikler parallelt på samme websted i WordPress i et subdomæne. Når du er parat til at skifte over til WordPress webstedet kan det gøres ret simpelt i fire trin, men dog ikke helt uden komplikationer.

 1. Du skal ændre din webstedsadresse ( Site address (URL) til websitet’s adresse fx folkemusik.kfmh.dk –> kfmh.dk. Det betyder at du ændrer webstedsadressen i databasen – det er tabel options, 2. række.
 2. Du skal kopiere (ikke flytte) index.php og .htaccess filer til roden
 3. I filen index.php har du en sætning, som følger:
  require( dirname( __FILE__ ) . ‘/wp-blog-header.php’ );
  Den skal du rette til:
  require( dirname( __FILE__ ) . ‘/folkemusik/wp-blog-header.php’ );
  Dette så at WordPress kan finde opstarts-filerne fra den nye placering
 4. Hvis du har links relativt til roden i mappen “content”. Så skal du indsætte “/folkemusik/ foran for at WordPress stadigt kan finde undersiderne. Det vil sige i stedet for ./content/…side.html skal der nu stå
  /folkemusik/content/ …. side.html
 5. Alle adressereferencer i databasen skal laves om. Derfor skal du i den oprindelige webside gå ind i kontrolpanelet –> indstillinger –> generelt og lave URL om til den URL, der gælder for den nye sted for dit website. Dette ændrer adressereferencerne i databasen, men du vil så ikke kunne komme ind i til det gamle sted. Det kræves derfor, at du har sikkerhedskopieret i forvejen. Alternativet er at bruge et plugin, som hedder duplicator. Men her risikerer du at få alt med i databasen, som ikke har relation til dit WordPress sted.

Bemærk, jo mere kompliceret webstedet er, jo flere tiltag skal der til inden omlægningen til WordPress er tilvejebragt. Endvidere skal du logge ind på wp-admin fra det gamle domæne, dvs hvis du har flyttet fra: folkemusik.kfmh.dk –> kfmh.dk skal du stadigt logge ind på folkemusik.kfmh.dk/wp-admin. Fordelen ved at flytte webstedsadressen er, at du ikke skal oprette nye WordPress tabeller, som er tilfældet hvis du blot kopierer og har to aktive WordPress installationer. Eneste måde for at undgå dette er at fjerne WordPress fra undermappen og kopiere den til rodmappen. Her kan du bruge samme tabeller med opdaterede links i tabel Options. Her kan man bruge opskriften fra forrige indlæg.

Demonstration af en short code. Husk at disse skal i child-temaets functions.php, ellers bliver det overskrevet ved opdatering af tema eller af WordPress selv.

[se-sti-til-css]

[popup-uri]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.